Delikat Sushi

Sushi är otroligt gott och också ganska lätt att tillaga själv. Kan varieras i oändlighet för att passa just din smak. Det bästa är att den går faktiskt att äta dagen efter.

Ingredienser:

Nori ark (brukar finns på den asiatiska hyllan)

300 g Sushiris

2 msk Risvinäger

0,5 msk Salt

1,5 msk Socker

1 st Paprika/3 st Morötter

1 st Gurka

2 st Avokado

400 g Marinerad Tofu

Tångkaviar

Vegansk majonäs

Valfri chilisås

Börja med att koka sushiriset enligt instruktionerna. Detta ska göras några timmar innan maten eller dagen innan. Blanda även med risvinäger, socker och salt. Låt blandungen stå tills riset har svalnat. På sushiriset står det oftast att du ska köpa nåt som heter Mirim. Strunta i det och ersätt med lite socker och salt. Du vet att du har rätt mängd risvinäger, socker och salt om riset är väldigt klibbigt och smakar lite vinäger och lite sött.

Skär sedan upp grönsakerna i stavar. Vi gjorde med paprika för min partner tycker inte om morot så mycket.

IMG_8553

Skär även tofun till långa stavar.

IMG_8554

Blanda ihop en sås av vegansk majonäs och nån stark sås. Jag använde sriracha mayo och det blev väldigt gott!

IMG_8555

Lägg ut ett ark nori på en sushimatta. Om du inte har en gör det inget men den underlättar att göra rullarna mer kompakta. Bred ut riset men lämna ungefär 2 cm längst upp på nori arket. Lättast att fördela riset med baksida av en blöt sked. Lagret med ris ska vara ungefär 0,5 cm tjockt.

IMG_8562

Lägg sedan på grönsakerna, tofun och tångkaviarn vågrätt. Toppa med lite av dressingen.

IMG_8563

Rulla ihop nori arket så att du fortfarande ser de 2 cm som vi lämnade tomma. Blöt med kallt vatten och rulla ihop den sista biten och håll fast i några sekunder. Sedan lägg den åt sidan med den hopklistrade delen nedåt.

IMG_8565

När alla rullar är klara så är det dags att skära dem. Rekommenderar att göra den ca 1,5 cm tjocka. Skär med en riktigt vass kniv. Den ska vara blöt för att underlätta.

IMG_8571

Bjud vänner och familj på en riktig härlig måltid. Om det finns dressing över går den utmärkt att användas som dipp. Servera och njut!!!

Om du gör detta recept själv lägg gärna ut en bild på Instagram och tagga mig på @ThereseSedman samt @TheBellusByTherese och använd #TheBellusByTherese

Glöm inte att kommentera och säga Hej till mig i kommentarsfältet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s