Lakritsexplosion 

Ett otroligt enkelt mellanmål eller en enkel efterrätt. Tar ungefär 20 minuter att göra om ens så lång tid.

Ingredienser: 

200 g (ca 20 st) urkärnade Dadlar

80 g Cashewnötter

50 g Solroskärnor

Salt

Lakritspulver

 

IMG_8236

Ta ur kärnorna ur dadlarna.

IMG_8238

Häll i cashewnötterna.

IMG_8240

Häll i solroskärnorna och salta lite.

IMG_8243

Mixa, det kan vara en bra ide att stoppa matberedaren och röra ned det som stänkt upp på sidorna. Det är rätt gott om smeten inte är helt slät. Smaka av så att den är lagom salt. Känn sen om de går att rulla dem. Addera annars en matsked vatten och mixa igen. Rulla dem i lakritspulver.

IMG_8246

 

Sen är de klara! Ät direkt och förvara dem sen i svalt.

IMG_8247

Njut!!! Jag gjorde dessa till min mamma tills mors dag och hon blev väldigt glad!

Om du gör detta recept själv lägg gärna ut en bild på Instagram och tagga mig på @ThereseSedman samt @TheBellusByTherese och använd #TheBellusByTherese

Glöm inte att kommentera och säga Hej till mig i kommentarsfältet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s