Färgglad Quinoabowl

En riktigt fräsch måltid som är lätt att göra. All topping kan anpassas till ens preferenser och varieras efter säsong. Många pluspoäng till rätten då den är färgglad och hur enkel som helst!

Ingredienser: 

Quinoa

Grönsaksbuljong

1 st Morot

1/2 st Avokado

1/2 burk Majs

Körsbärstomater

Lime

Salt

Pumpakärnor

 

IMG_8167

Koka upp vatten till quinoan med lite salt och grönsaksbuljong. Burkar ha en buljong per 4 portioner.  Koka hellre quinoan lite länge än vad det står på förpackning, fast på lägre temperatur.

IMG_8169

Skön quinoan i en sil. Detta ska hjälpa till att minska den bittra smaken som ibland uppstår.

IMG_8171

Häll i quinoan i det kokande vattnet och låt den bubbla på låg värme. Börja förbereda valfria grönsaker. Jag tog lite vad jag hade hemma och kände för.

IMG_8172

Lägg upp quinoan.

IMG_8173

Addera riven morot. Gott att riva då den är ganska saftig.

IMG_8174

Tillsätt avokado.

IMG_8175

Sen majs.

IMG_8176

Dela några körsbärstomater och lägg på.

IMG_8181

Sen delar vi upp lite lime och saltar avokadon med havssalt.

IMG_8183

Och till sist så adderar vi pumpakärnor. Super att lägga till något med mer tuggmotstånd! Men har mer än vad det är på bilden för att det var alldeles för lite. Sen är det bara att njuta!!

Om du gör detta recept själv lägg gärna ut en bild på Instagram och tagga mig på @ThereseSedman samt @TheBellusByTherese och använd #TheBellusByTherese

Glöm inte att kommentera och säga Hej till mig i kommentarsfältet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s